psychedelic mess

2013 m. balandžio 5 d., penktadienis

kažkur pamečiau savo mėlyną nagų laką.



   

    Lauke sninga, kambaryje neapsakomai malonus terpentino kvapas, dažai neuždžiūvę ant drobės ir “LSD and The Search Of God”.
    Puošiu palangę savo fizionomija. Dvidešimties denų pėdkelnės, mėlynė virš dešiniojo kelio, primenanti kosmoso platybes ir iki begalybės slegianti vienatvė, bei pilvo skausmai. Graži mano išleistuvių suknelė. Ir raudonai dažytos lūpos.
 mama, ar gražiai atrodau? Jau išmokau pasidažyti lūpas, nes nebesu ta mažytė mergaitė su tavo bateliais ir chanel lūpdažiu vonios kambaryje.
Lauke sninga. Šventinė nuotaika.
       Gal reikėtų užvesti sąrašą, ką mieliesiems dovanoti Kalėdų proga? Sąrašas nebūtų ilgas.
 Pirmas punktelis – Tau, mielas. Kulka į galvą, nes

    kaip romantiškai Tu mane ignoruoji.



     Pamenu kažkada sėdėjau kieme suplėšytais džinsais, atsirėmusi į sieną, su atsilupusiu nagų laku ir telefonu rankoj. Klausiausi Ch. pasakojimo apie vilkus, jo balsas ramino ir ta ramybė siutino. Kramčiausi nagus. Lauke buvo gal +25.

     Tais metais labai mėgau sėdėti balkone ir rašyti Gretai laiškus. Ypač, kai lydavo. Tobulai kreivom raidėm išrašydavau visus turimus lapus.
Buvo gražu.
 Buvo gražu dėti savo meilę ir skausmą į voką, klijuoti pašto ženklą ir itin tvarkingai vedžioti adresą ir pabučiuoti prieš metant į pašto dėžutę.

     Vėliau siunčiau laiškus kitiems, ieškodama to paties. To rašymo stebuklo, išgalvotų istorijų, arbatos ir kraujo piešinių, vokų margintų liūdesiu. Bet gaudavau tylą arba kaip-būtų-gerai-mylėtis-su-tavimi-kokiame-parke.



```````
Su skaniai kvepiančiu berniuku važiavome mašina per pūgą, mašina slydo, fone grojo Lady & Bird – Suicide is Painless. Į stiklą daužėsi snaigės.
(turbūt gražiai mirė Kamiu. kažkas sakė, kad jis padarė avariją skaitydamas automobilyje Schopenhauerį. nežinau, kiek tiesos, bet. 
 Turbūt gražiai mirė Škėma.)
Vėliau sušalusioje rankoje laikiau karšto šokolado puodelį, o tarp pirštų rūko cigaretė. Kiek daug aš kalbėjau apie Skudutį, kambarį, Vilnių, apsvaigimus, knygas, ir viską-kas-tik-atėjo-į-galvą tik tam, kad mažiau galvočiau ir nepasakyčiau ko nereikia. Vėliau darėm geometrines figūras iš sniego baltame, medžiais apaugusiame fone.
Kažkurią akimirką net prisiminiau  paskutinį jam rašytą laišką. Tačiau nustūmiau tas mintis kuo toliau.
 Važiuojant namo grojo Orlova. Mašina sustojo. Atsisveikinom. Vėliau durelės atsidarė ir išgirdau savo vardą. Jis rado mano pirštinę.

-------

    Kodėl jaučiuosi tokia vieniša, sopanti ir mirtinga?

     Per daug primėčiau akmenų žmonėmsį daržą savo trumpame dvidešimties metų gyvenime, tad dabar drebu belaukdama atpildo.
   What goes around
    comes around, beib.
   Net debilai neapsaugoti nuo karmos. Kaip liūdna. Kaip.

     Noriu grįžti į tą purviną ir gražų miestą, sėdėti ant stogo ir gerti amaretą.
     Kumštis į sieną.

                 Kodėl negaliu prisidegti cigaretės?


Liūdnos mergaitės daug rūko. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą